IQ प्रश्नोत्तर : « प्रशासन
prasaLogo
२२ आश्विन २०७५, सोमबार

IQ प्रश्नोत्तर :


प्रकाशित मिति : 8 October, 2018 10:30 am

१.अंग्रेजी वर्णमालाका प्रत्येक अक्षरहरुलाई क्रमशः १ देखि शुरु हुने गरी विजोर मान राखिएको छ । यसरी मान राख्दा GLAD शब्दका  प्रत्येक अक्षरहरुको जोडफल कति हुन्छ?

A. ४४
B. ३३
C.  ५५
D.  ६६

२.निम्न तथ्यहरुबारे विचार गर्नुहोस्

1. P,Q भन्दा अग्लो छ ।
2. R,P भन्दा अग्लो छ ।
3. S , R भन्दा अग्लो छ ।
४. T सबैभन्दा अग्लो छ ।
सबैलाई उचाईको आधारमा घट्दोदेखि बढ्दो क्रममा मिलाउँदा सबैभन्दा विचमा कोे पर्ला ?
A. Q
B. R
C. S
D. P

३.तल दिईएको क्रममा राखिएको स्थानमा कुन अंक राख्नु उपयुक्त हुन्छ ?

६८८१२६८६१२३६८८१२३४६८६१२३४५६८?
A.  १  B.  ४   C. ६ D. ८

४.तल दिईएका प्रत्येक अंग्रेजी वाक्यहरुको व्याकरणीय अध्ययन गरी कुन एउटा वाक्य गलत लेखिएको छ, पत्ता लगाउनुहोस् ।

A. We discussed about the problem so thoroughly.
B. On the eve of the examination.
C. That I found it very easy to work it out.
D. No error.

५.१० वर्षअघि P भन्दा Q उमेरमा ठिक आधा थियो । वर्तमानमा P को उमेरलाई Q को उमेरले भाग गर्दा हुन आउने मान 2/1.5 को मान बराबर हुन आउँछ भने P र Q को वर्तमान उमेरलाई आपसमा जोड्दा आउने मान देहायका मध्ये कुन मानसंग बराबर होला?

A. ४५
B. ३५
C. ४०
D. ३०

६.दिईएको शब्दको छोडिएका ठाउँमा उपयुक्त अक्षरहरु राख्दै जाँदा एउटा चर्चित शहरको नाम बन्न जान्छ । खालि ठाउँलाई दिईएको शब्दको अन्तिम तिरबाट कुन क्रममा भर्दै आउँदा सो स्थानको नाम पत्ता लाग्छ ?

W_ SH_ _ _ T _
A. RESAMY
B.  DEINUA
C. NOGNIA
D. SHOLCA

७.यदिकुनै भाषामा LOVE लाई ७८९०  र TOKEN लाई  12345 भनेर लेखिन्छ भने उक्त भाषामा LOTS लाई के भनेर लेख्न सकिएला ?

A.7815  B.7806  C.7816  D.7801

८.A, B र C पुरुषहरुले D, E र F सँग विवाह गर्दछन् । विवाह दिईएको क्रमअनुसार नै हुनुपर्दछ भन्ने अनिवार्य छैन । A को श्रीमती र  E को  श्रीमान D  र F को श्रीमान सँग पुलमा खेल्छन् । श्रीमतीको श्रीमान पार्टनर हुँदैन र पुलमा खेल्दैन भने B को विवाह को सँग भएको हुन्छ ?

A. D   B. E   C. F   D.  भन्न सकिदेैन

९.दिईएको श्रेणीमा ? लेखिएको स्थानमा कुन विकल्प उपयुक्त हुन्छ?

10,16,28, ?
A. 44
B. 48
C.52
D.56

१०.बाटोमा अवरोधक नभएको अवस्थामा एउटा बसको गति ५४ कि.मि. प्रतिघण्टा छ । सोही बस बाटोमा अवरोधक भएको अवस्था मा भने ४५ कि.मि. प्रतिघण्टा का दरले गुड्छ भने एक घण्टामा सो बस कति मिनेट रोकिन्छ होला रु

A. ९
B. १०
C. १२
D. २०

1 A 6 C
2 B 7 C
3 D 8 D
4 A 9 C
5 B 10 B

प्रस्तुतीः
भोजराज भट्ट
भुवन ज्ञवाली


यसअघिका सबै श्रृंखलाहरु हेर्न तलको लिङ्कमा क्लिक गर्नुहोस्
http://www.prasashan.com/category/loksewa

Tags :
प्रतिक्रिया दिनुहोस