समसामयिक विषयहरूसँग सम्बन्धित महत्त्वपूर्ण वस्तुगत प्रश्नोत्तर « प्रशासन
prasaLogo
१० आश्विन २०७५, बुधबार

समसामयिक विषयहरूसँग सम्बन्धित महत्त्वपूर्ण वस्तुगत प्रश्नोत्तर


प्रकाशित मिति : 26 September, 2018 8:30 am

वस्तुगत प्रश्नोत्तर

1. Global Summit on Climate Action-218 कुन देशमा कहिले सम्पन्न भयो ?
A. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018 संयुक्त राज्य अमेरिका
B. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018, स्वीजरल्याण्ड
C. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018, रसिया
D. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018, चिन

2. ८७ औँ Izmir International Trade Show-2018 कुन देशमा सम्पन्न भयो ?
A. इजरायल B. टर्की C. काजकिस्तान D. जर्मनी

3. विश्वको सबैभन्दा अग्लो काठको टावर (Timber Tower- Mjos Tower) कुन देशले निर्माण गरेको छ ?
A. चिन B. रसिया C. नर्वे D. जापान

4. कुन देशले International Women Entrepreneurs Summit (IWES)-2018 आयोजना गर्र्यो ?
A. भारत B. भुटान C. श्रीलङ्का D. नेपाल

5. ६औं अर्थमन्त्री स्तर East Asia Summit कुन देशमा सम्पन्न भयो ?
A. कम्बोडिया B. मलेसिया C. सिङ्गापुर D. थाइल्याड

6. नेपालले आयोजना गरेको International Women Entrepreneurs Summit (IWES)-2018 को नारा के थियो ?
A. Equality begins with Economic Empowerment
B. . Equality begins with Educational Empowerment
C. . Equality and Equity Women Empowerment
D. Equal begins with Economic Empowerment

7. २६ अगष्ट, 2018 मा कुन देशले विमानस्थलमा VIP Protocol को व्यवस्थालाई बन्देज लगाएको हो ?
A. इजरायल B. साउदी अरब C. पाकिस्तान D. संयुक्त राज्य अमेरिका

8. Emerson Mnangagwa कुन देशका राष्ट्रपति हुन्?
A. इथोपिया B. केन्या C. नेदरल्याण्ड D. जिम्बाम्वे

9. 9th Edition of Mountain Echoes Literature Festival-2018 कुन देशले आयोजना गर्र्यो ?
A. नेपाल B. भुटान C. दक्षिण कोरिया D. श्रीलङ्का

10. Asian Game- 2018 मा पदक विजेताको तालिकाको माथिल्लो क्रममा कुन ठिक छ ?
A. चिन, जापान, दक्षिण कोरिया, इन्डोनेसिया, उज्वेकिस्तान
B. चिन, जापान, इन्डोनेसिया, उज्वेकिस्तान, दक्षिण कोरिया
C. चिन, जापान, दक्षिण कोरिया, उज्वेकिस्तान, इन्डोनेसिया
D. चिन, उज्वेकिस्तान, जापान, दक्षिण कोरिया, इन्डोनेसिया,

11. साफ च्याम्पियन-2018 को सेमिफाइनलमा पुग्ने देशहरू कुन-कुन हुन् ?
A. भारत, अफगानिस्तान, नेपाल, मालदिभ्स
B. भारत, श्रीलङ्का, नेपाल, मालदिभ्स
C. भारत, बङ्गलादेश, नेपाल, मालदिभ्स
D. भारत, पाकिस्तान, नेपाल, मालदिभ्स

12. साफ च्याम्पियन-2018 को फाइनलमा भारतलाई मालदिभ्सले कति गोल अन्तरले हरायो ?
A. 2-0 गोल
B. 2-1 गोल
C. 1-0 गोल
D. 3-1 गोल

13. साफ च्याम्पियन-2018 कहिले देखि कुन देशमा आयोजना भयो ?
A. 4-15 सेप्टेम्बर, 2018, बङ्गलादेश
B. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018, पाकिस्तान
C. 12-14 सेप्टेम्बर, 2018, श्रीलङ्का
D. 4-15 सेप्टेम्बर, 2018, भारत

14. १९औं Asian Game-2022, 10-25, सेप्टेम्बर सम्म कुन देशमा आयोजना हुँदैछ ?
A. म्यानमारको नेपिट B. भारतको नयाँ दिल्ली C. इन्डोनेसियाको वाली D. चीनको हङकङ

15. मानव विकास सुचकांक-2017 को प्रतिवेदन HDI कम भएका पाँच देश क्रमशः कुन सही छ ?
A. नाइजर, सेन्ट्रल अफ्रिकन रिपब्लिक, साउथ सुडान, चाँड, वुरुण्डी
B. नाइजर, साउथ सुडान, चाँड, वुरुण्डी, सेन्ट्रल अफ्रिकन रिपब्लिक
C. नाइजर, चाँड, वुरुण्डी, सेन्ट्रल अफ्रिकन रिपब्लिक, साउथ सुडान
D. नाइजर, वुरुण्डी, सेन्ट्रल अफ्रिकन रिपब्लिक, साउथ सुडान, चाँड

 

उत्तरहरुः

1. A 2. B 3. C 4. D 5. C 6. A 7. C 8. D 9. B
10. A 11. D 12. B 13. A 14. D 15. A


प्रस्तुती
भुवन ज्ञवाली


यसअघिका सबै श्रृंखलाहरु हेर्न तलको लिंकमा क्लिक गर्नुहोस्
http://www.prasashan.com/category/loksewa

 

प्रतिक्रिया दिनुहोस