असार ३१ गते, २०७६

लोक सेवा तयारी : सामान्य ज्ञान सम्बन्धी प्रश्न उत्तरहरु

1. संयुक्त राष्ट्र सङ्घमा Agenda for Development को अवधारणा पेस गर्ने महासचिव कुन हुन् ?
उत्तर : बुत्रोस वुत्रोस घाली (Tricks AB :- एजेण्डाको A र वुत्रोस वुत्रोस घालिको B)

2. “आल्माटा सम्मेलन” के सँग सम्बन्धित छ ?
उत्तर : प्राथमिक स्वास्थ्य हेरचाह

3. दोहोरो भुपरिवेष्ठित राष्ट्रहरू कुन-कुन हुन् ?
उत्तर : लिचेष्टाइन र उज्वेकिस्तान

4. १२३ मिटर लामो क्यानभासमा एकै दिनमा रङ्ग लगाएर विश्व किर्तिमान कायम गर्ने नेपाली कलाकार को हुन् ?
उत्तर : किरण मानन्धर

5. कार्यक्रम बजेटको सुरुवात कहाँबाट भएको हो ?
उत्तर अमेरिका

6. सबैभन्दा Stable Ecosystem कुन हो ?
उत्तर : Ocean

7. नेपाली १३ जनाको ज्यान जाने गरी अफगानिस्तानको काबुलमा आतङ्ककारी हमला भएको थियो ?
उत्तर : २०७३ असार ६ गते

8. विश्वमा कुन क्रान्ति पछि मध्ययुगको समाप्त भएको मानिन्छ ?
उत्तर : फ्रान्सेली राज्य क्रान्ति

9. छोरी ज्वाइँले अंश पाउने प्रचलन नेपालको कुन जातिमा छ ?
उत्तर :दुरा जाति

10. अन्तर्राष्ट्रिय आदिवासी दिवस कहिले मनाइन्छ ?
उत्तर : जुन ९

11. एक दिवसीय विश्वकप (ODI) क्रिकेटमा सबै भन्दा उच्च स्कोर बनाउने खेलाडी को हुन् ?
उत्तर : भारतका सचिन तेन्दुलकर

12. पेय पदार्थ कोकाकोलाका आविष्कारक को हुन् ?
उत्तर : जोन एस. पेम्वर्टन

13. प्रख्यात स्मारक ताजमहलका प्रमुख वास्तुकार को हुन् ?
उत्तर : उस्ताद अहमद लाहोरी

14. नेपालको पहिलो हुलाक टिकटमा के अङ्कित गरिएको थियो ?
उत्तर : गोरखा अधिराज्य

15. राणाहरूको सान्नानी भनेर कसलाई चिनिन्छ ?
उत्तर : धिरशमशेर

16. सार्वजनिक निजी साझेदारी (PPP) अवधारणामा सञ्चालित एक गाउँ एक उत्पादन कार्यक्रम कुन देशबाट सुरु भएको हो ?
उत्तर : जापान

17. सफलतापूर्वक पहिलो क्लोनिङको प्रयोग गर्ने वैज्ञानिक को हुन् ?
उत्तर : डा. इयान विल्मट

18. शत्रु देशलाई सहयोग गरी आफ्नो देशलाई हानी गर्ने व्यक्तिलाई के भनिन्छ ?
उत्तर : Quisling

19. नेपालको अन्तरिम शासन विधान, २००७ कति पटक संशोधन भएको थियो ?
उत्तर : ६ पटक

20. शितलेश्वर विमानस्थल कुन जिल्लामा अवस्थित छ ?
उत्तर : लमजुङ

जेष्ठ ४ गते, २०७६ - ०९ः५९ प्रकाशित

प्रतिकृया लेख्नुहोस्:

gsdfs dfg